tisdag 13 oktober 2009

Gudinnan Siv hadde ett hår av guldLoke som hittade på en massa dumheter i den den norröna mytologin, skar av håret på Gudinnan Siv.
Det blev stor vrede i gudavärlden, så Loke fick de duktiga dvärgarna att smida ett hår av äkta guld .Håret fastnade på Sivs huvud och blev som hennes eget hår.
Siv var tydligen nöjd med guldhåret och det var tur för Loke, för Siv ar också gift med guden Tor. Tor var mera känd för att slå hammaren i huvudet på folk än att tala de tillrätta.

5 kommentarer:

 1. Jag vill bara tala om att jag tittar och läser din blogg. Sagor älskar jag.
  Klart att Siv var glad åt sitt guldhår, vem skulle inte vara det. Och du har gjort en fin teckning av det.
  Ha det så bra i gudavärlden.
  Viola

  SvaraRadera
 2. Heisann Wenche!

  Nok en fulltreffer.
  Siv er så vakker der hun står med håret utslått!
  Alltid spennende å se om du har noe nytt!
  Det har dukket opp flere sider om Frøya på nettet den siste tiden. Tok en titt i dag. Vanskelig å vertifisere informasjonen, så jeg er litt kritisk!
  Plutselig blir en tolking sannhet!
  Ha flere fine tegneøkter!

  SvaraRadera
 3. Det finns meget rart på nettet,Jeg skulle kolle om det fanns noe nytt om gudinnan Saga og kom till min ägen blogg.Jeg er virkelig glad jeg har studert dette så nöje.Det er så mye tverrsikkerhet ute på nettet, fast man vet att all information om de nordiske guderne er meget usikkert.

  SvaraRadera
 4. Hihhii! Det finns de i vår värld som hellre slår först och frågar se'n ;))! - Tors ättlingar?
  Din bild är så vacker Wenche!/Anja

  SvaraRadera
 5. Ja du, med kristendomen kom ,för vikingerna ,dessa underliga ideer om att vända andra kinden till. Men det måste nu har fallit i glömska.

  SvaraRadera