onsdag 10 februari 2010

Gudinnan Eir, läkekonstens gudinnaDet stör mig lite att gudinnorna är så unge,de är ju tidlösa, men de äter av Iduns äpplen vid 25 års ålder och blir utseendemässig inte äldre.Om jag fick bestämma så skulle de inte få bli gudinnor innan 30, det behövs lite erfarenhet och tyngd i ett sådant jobb.
Även om jag själv tidigare inte har känt till dessa gudinnor, så börjar jag bli lite känslig för att de aldrig for vara med.På Hemköp där jag handlar hade de plötslig bröd som kallades Odin, Tor och Balder.Detta fick jag bekymmer med,hur kunde man kalla ett bröd för Odin när det finns en Freja.Jag funderade på om jag skulle ringa till ansvariga och föreslå namnbyte.Jag vet inte vad som hindrade mig i detta.
http://www.youtube.com/watch?v=iVbq-7o84jU&feature=related

11 kommentarer:

 1. Håller med om att lite livserfarenhet borde vara ett krav i arbetsbeskrivningen för Gudinna.

  Instämmer också att det borde finnas lite jämlikhet när det gäller gudanamn på bakverk, men kanske gudinnenamn på lite mera "sötebröd" i stället. För vi kvinnor är väl söta varelser? *ler*

  Önskar dig en bra dag! /Caramel

  SvaraRadera
 2. Hej Caramel
  Hoppas det går bra med kisserna nu.
  Visst är vi söta och fina, men fruktbarhetens gudinna Freja var en tufft tjej.Det finn bara en båt som nu klarar isen här i Göteborgs skärgård, det är Freja som har ett skråv av stål.Det tycker jag är roligt.

  SvaraRadera
 3. Ja Freja var/är en tuff dam, men vad hade du i åtanke med Freja som bröd? Grovt rivigt rågbröd eller?

  Jodå, Ares är tuff, "liten" kille. Inte ett ljud när veterinären undersökte eller rakade honom. Han fick två sprutor i går och av dem blev an väldigt pigg... de börjar avta nu så han ska snart få medicinen som maken/husse kommer med snart. /Caramel

  SvaraRadera
 4. Wenche! Det är ett helsike när man "nedvärderar" gudinnejobbet till damer utan "pondus" (jo, jag vet, det brukar inte heta pondus om damer, men jag hittar just nun inte bättre beskrivande ord!)/Anja

  SvaraRadera
 5. hej Caramel
  Gott att höra Ares är bättre.Blev lite ställd av frågan vilket bröd Freja skulle ge namn till.Men jag tror det skulle vara det grova rågbrödet brödet men med lite russin i.

  SvaraRadera
 6. Hej Anja
  Gott att höra vi är på samma linje.Hoppas dina katter också mår bra,jag väntar på nyheter.

  SvaraRadera
 7. She is so beautiful in spirit that must be more than 30 years... maybe 300! Melting into the natural environment around... there is a sense of calm and goodness about her. Lovely Wenche!

  SvaraRadera
 8. Hej.
  Skønt billede og ord til eftertanke. Synes egentlig ikke, at noget brød skal have navn efter nordiske guder- lidt for kristent eller hvad?
  Fik lyst at spørge dig, om du har mødt Freja i Johanne Hildebrandt`s triologi:
  "Freja"
  (Sagaen fra Valhal)
  "Saga"
  (Fra Valhal)
  "Idun"
  (Sagaen om Valhal)
  Det er bøger jeg er ret vild med, og har anskaffet mig selv, så jeg kan læse i dem, når jeg får lyst.
  Rigtig god helg til dig.

  SvaraRadera
 9. Heisann!
  Tenkte før jeg åpnet bloggen din: Hva for sprell har Wenche for seg i dag!?
  Oi, litt av et innlegg...jeg er så enig, så enig (det visste du vel...?) ... og jeg synes du skal tenke tanken ut - og gjøre noe med det: RING!og hils fra meg også!
  Nok en fantastisk illustrasjon, og epler er godt for oss uansett om vi ikkeblir evig unge av å spise dem (tror ikke jeg ville bli det om jeg kunne heller!) Go´hælj!

  SvaraRadera
 10. Vilken härlig blogg du har! Har du målat alla bilderna själv? Helt i min stil. Hit kommer jag absolut igen och tittar. Tack för besöket inne hos mig.
  En hjärtlig hälsning på "Alla Hjärtans Dag2 från Eva Linnea

  SvaraRadera
 11. Heisann1

  Ønsker deg alt godt på Valentins dag!

  SvaraRadera