lördag 30 juni 2012

Det blåser och regnar ute

Men vi jobbar hemma Assistenten och jag medan vi väntar på bättre vädret,vi gör kottesamlare och små lövtroll.Det känns stort och mycket underligt att dessa  små trädgårdsskulpturer har blivit så populära,och det bästa av allt de är så roligt att göra,
 http://www.youtube.com/watch?v=p9Fyib7NZ8w&feature=related

9 kommentarer:

 1. Vet ikke helt hva "kottesamlare" er jeg, men fantastisk søte er de ihvertfall :)

  SvaraRadera
 2. Hej Det er bare påhitt,min söster har en stor naturtomt med vackre furutrer på Paradis,jeg syntes hon behövde en som hjälte henne i hagen så jeg oppfant en konglesamlare i keramik.

  SvaraRadera
 3. Aha! Så "kotte" er kongle :)
  Men det var jo kjempesmart!

  SvaraRadera
 4. Hei, Wenche her er vi igjen, Barnum og eg. Vi har hatt en lang bloggepause, meir eller mindre frivillig :)

  Det er noke merkelig som skjer når eg er innom sida di, eg blir så audmjuk (nynorsk for ydmyk) assistenten, dine små samlere og vakre akvareller av naturens skjønnheter, gir meg slik ro. Tusen takk :)

  I kveld sitter vi barnevakt for aller første gang til vår kjære Håkon. Vi titter innom og lytter kvart 10.min. Han er bare så herlig og god.

  Ønsker deg ein fin sommarkveld og kos deg med dine kottesankere og Assistenten:)

  (koselig at du etterlyste oss )

  SvaraRadera
 5. heisann!

  ÅÅÅÅÅ så skjønn en assistent. Han er nesten til å spise opp. Så flott at det går unna på gubbene. Nå har det kommet en polsk standardnisse i haven til mitt barndomshjem. Den er ikke helt i min smak, men likevel ... han må gjerne bli værende til hygge for leieboerne ;:OD)
  Ha det godt -tenker på dere sjølom det har blitt liten tid til kommentarer den siste tida ...

  SvaraRadera
 6. Hej! Jag hoppas det finns en till mig den här omgången. De har ju så´n strykande åtgång, så man måste vara snabb med att beställa, och det var inte jag sist.
  En skön sommar önskar Eva Linnea

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hej Eva linnea
   Så roligt att du gillar kottetrollen,nu står de och torkar sedan skal de brännas 2 gångar så de kan klara av det svenska sommarvädret.De är klara om en 2,3 veckor,Om du vill så kan jag skicka dig kort av de på mailen innan jag lägger ut de på bloggen så som jag lovat ett par andra.Det kommer bara att finnas 8st och så lite småtroll, fast man vet inte för de är bränt sista gången.
   Ha det gott i det ibland vackra vädret
   kram

   Radera
 7. Hehhee Wenche! Jag förstod väl på en gång att ensam klarar du inte att göra så fina skulpturer! Jag fattade redan från början att Assistenten hade en tass med i skapandet;)!
  Herreje så man kan se gullig ut!/Anja

  SvaraRadera
 8. Hej Anja
  Vi har jobbat på, assistenten och jag så nu har vi gjort årets sista kottesamlare, Nu står de och torkar, de flesta är mycket runda runt baken,så jag måste vara helt säker på att de är torra innan jag bränner dem.Hoppas du har det skönt i din underbara trädgård även om vädret är mycket ostadigt.
  kram

  SvaraRadera