måndag 21 januari 2013

Ligger att vilja sticka i mormors genarna?

Jag har lyckan att blivit mormor till en underbar liten Sofia Athena och kännar att jag borde sticka små plagg till henne.Var  i från kommer dessa känslor , jag som verkan kan sy eller sticka ( min underbara syster gorde klart mina förvridna gryteslapper och sockar när jag gick i skolan.) Även kompisar undrar om jag stickat nogot till den lilla och jag skulle så gärna vilja.Det måsste ligga i mormorsgenena.

8 kommentarer:

 1. Rigtig stort tillykke med barnebarnet!
  Jeg kender godt det omtalte mormor-gen, men jeg tror, at den lille vil sætte meget større pris på dine vidunderlige tegninger og gode fortællinger.
  Det er skønt at være mormor!
  Kram.

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag kan visserligen sticka, men det har bara blivit några enstaka sockor till barnbarnen. Vi är bra mormödrar ändå!!
  Kram från EvaLinnea

  SvaraRadera
 3. Grattis!! Du är en jättehärlig mormor fast du inte kan sticka! Du är ju konstnär!! Min dotter kan just och just sy i en knapp och hon är den finaste dotter ( och enda ) jag har!! Det viktigaste är att vi kan ge och ta emot kärlek! Ha en skön helg!

  SvaraRadera
 4. Grattis! Var inte ledsen att du inte kan sticka. Jag är farmor till 9 stycken som nu är vuxna. De har inte fått något stickat plagg av mig och jag tror inte de tycker jag är en "sämre" farmor för det.
  Något som uppskattats var våra så kallade shopping-rundor. Man fick själv bestämma vad man skulle köpa. Det fick kosta en vissa summa. Både tjejer och killar valde kläder men det hände att det var ett spel som var åtråvärt.
  En gång fick jag skäll av en av mina svärdöttrar, jag hade medverkat till ett köp med alldeles fel färg. Det var inte fel i E:s ögon.
  Det var ett tag sedan jag varit och tittat hos dig.
  På återseende.
  Kram Viola

  SvaraRadera
 5. Nä men åhhh1 Wenche! Ett jättestort grattis till en en ny titel att lägga i ditt CV;)))! Mormorslycka berör så ohyggligt mycket och kärleken man känner för dessa små är ju så obeskrivlig! Du måste inte sticka - köp stickat med egna pengar i stället;)))!
  Välkommen till Klubben!/Kraaam! Anja

  SvaraRadera
 6. Grattis till mormorn ,, en sådan mormor som gör dessa underbara troll behöver inte kunna sticka håller med Anja finns att köpa färdigstickat! Kram Monica!

  SvaraRadera
 7. Kara Wenche! Congratulations on being a grandmother!! I just became one on the first day of this February. It is so precious to hold the tiny life is it not? I am not a knitter but did find organic clothes in a few baby stores in nearby Northampton. I hope your children are closer than mine. I have to drive ten hours to visit! Your little ones will love your magical work . . . as so many adults do. ;>) Kram/Carol

  SvaraRadera