onsdag 16 juni 2010

Tänk om.....Det är bröllops feber här i Sverige, och det är många som intresserar sig för hur brudens klänning skal se ut.
Kim Kimselius, som gör historiska ungdomsböcker, berättar att det var drottning Viktoria av England som först hade den vita(oskuldens färg)brudklänningen och gjorde den så populär.
Tänk om prinsessan Viktoria hade nu gjort en ny tradition och valt en svensk brud klänning med gamla anor, gärna någon från Dalarna där de är extra färgrika och helt fantastiska.
Det hade varit häftigt!

6 kommentarer:

 1. Det är ju inte bara i Sverige folk är spända på Viktorias brudklänning, här i Finland är det MÅNGA som ska på bröllop på lördag...Vilken fantastisk brudklänning på bilden, kanske den skulle vara bra att ha på sig på lördag om det blir kallt väder...

  SvaraRadera
 2. Heisann!

  Ja, jeg har hørt rykter om at det er annonsert et bryllup i Sverige til lørdag!
  Derfor venter jeg med poster om brudebuketter og .... brudeslør til henholdsvis 19. og 20. for å være litt med på feiringa!
  Da får du se hva jeg har funnet ut omn slør ;:OD)

  Så artig det er å registrere at Sveriges brudefolkedrakt er så annerledes enn dem vi har her. Kan tydelig se påvirkningen fra de Balkiske landene.
  ha flotte dager!

  SvaraRadera
 3. hej Björg
  Det skal bli roligt att se vad du har funnit om brudeslör och brudebuketter.Jag kan inte så mycket om folkdräkter ,håller på att läsa in mig och är tacksam för all information.Folkdräkten i Sverige är precis som i Norge mycket olika i olika delar av landet.Fast jag har sett brudkronor i Skåne som var mycket lik brudkronor vid Hardangarfjorden

  SvaraRadera
 4. It would be awesome Wenche! Wonderful colors and textures and history! Kram Carol

  SvaraRadera
 5. Gratulerer så mye med morgendagen!
  Det er mye styr i media om dette - også her i Norge, men jeg gleder meg virkelig på deres vegne!

  SvaraRadera
 6. Håller med, det hade varit häftigt!
  ha en fin helg!
  Kram ifrån Peter!

  SvaraRadera