måndag 20 september 2010

Det känns pinsamt och obehaglig

Jag är inte van med att vara så personlig, men i dag kan jag inte låta bli.Hur kan det komma sig att SD har fått så många röster,detta fullkomna odemokratiska parti.Jag har svårt att tro det är sant.
 http://www.youtube.com/watch?v=0-m4lW--rfI

4 kommentarer:

 1. Det ligner det vi ser hernede i Danmark...jeg ved, hvad du mener...det er en dårlig udvikling!!

  SvaraRadera
 2. undrar med dig.. vart är vi på väg...

  SvaraRadera
 3. Kära Wenche!
  Anders å jag har suttit och diskuterat detta en del. Vad vi har slagits av under den här valtiden är debattens enorma ytlighet.
  Folk röstar på utseende och på lösryckta begrepp.
  Dessutom har man så ihärdigt förnekat att det finns rasism i det svenska samhället att ett sådant här parti har liksom bara fått slinka in... fy för den lede!
  Nu vaknar man och undrar varför ett så odemokratiskt parti kommit med på allvar. En frisk och vederhäftig debatt om invandring har inte ägt rum. Folk har en massa föreställningar om hur "invandrare " tar jobben, eller lever på dryga bidrag eller är lata och vill inte jobba, är kriminella, är muslimer = ett stort bekymmer och problem.Vi har hört det där snacket förr - t.ex. för 60-70 år sedan! Och tydligen har vi inte lärt oss något alls.
  NÄR läste du sist i massmedia om vilken RESURS mångfaldssamhället är och HUR MÅNGA FÄRDIGUTBILDADE människor som kommer med sina färdiga, dyra utbildningar till Sverige och inget annat vill än jobba och göra rätt för sig.
  Den grova generaliseringen:invandrare, som om de vore en nationalitet, används alldeles för mycket. Man vill inte se det interkulturella som gör oss människor till kultiverade personer. Varje möte med en människa med ett annat ursprung än mitt eget är som ett äventyr!
  Usch vad mycket jag skrev och säkert inte så värst sammanhängande heller, men du och jag - vi känner varandra och du VET vad jag menar, eller hur!/Anja

  SvaraRadera
 4. Hej Anja
  Du skriver så bra.
  kram

  SvaraRadera